Χαλβάς Φαρσάλων ή αλλιώς σαπουνέ!
Ένα πεντανόστιμο και νηστίσιμο γλυκό!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
-3 ποτήρια νισιστέ
-6 ποτήρια νερό
-3 ποτήρια ζάχαρη
-2 κουταλιές της σούπας λάδι ή βούτηρο
-κανέλα και χοντροκομμένα αμύγδαλα για πασπάλισμα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη (έχουμε κρατήσει 4 κουταλίες της σούπας που θα χρησιμοποιήσουμε παρακάτω) με τον νισιστέ κ το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας, τοποθετούμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να κάψει χωρίς να έχουμε ρίξει τίποτα μέσα.Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα 4 κουταλίες της σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε ώσπου να καραμελώσει.
Προσθέτουμε το μείγμα ζάχαρης-νισιστέ κ νερού στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά (να ξεκολλήσει η ζάχαρη από τον πάτο της κατσαρόλας).
Ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά. Όταν αρχίζει να πήζει ρίχνουμε και την άλλη κουταλιά λάδι (αμύγδαλα κ κανέλα αν θέλουμε) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 20 λεπτά περίπου.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί και πασπαλίζουμε με κανέλα και χοντροκομμένα αμύγδαλα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά είτε σε θερμοκρασία δωματίου είτε στο ψυγείο.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο!
Η ζάχαρη που θα ρίξουμε εξαρτάται από το πόσο γλυκός θέλουμε να είναι ο χαλβάς. 'Οπως και το χρώμα του χαλβά εξαρτάται από το πόσο ζάχαρη έχουμε ρίξει. Όσο πιο πολύ ζάχαρη τόσο πιο σκούρος είναι ο χαλβάς.
Ένα πεντανόστιμο και νηστίσιμο γλυκό!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
-3 ποτήρια νισιστέ
-6 ποτήρια νερό
-3 ποτήρια ζάχαρη
-2 κουταλιές της σούπας λάδι ή βούτηρο
-κανέλα και χοντροκομμένα αμύγδαλα για πασπάλισμα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη (έχουμε κρατήσει 4 κουταλίες της σούπας που θα χρησιμοποιήσουμε παρακάτω) με τον νισιστέ κ το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας, τοποθετούμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να κάψει χωρίς να έχουμε ρίξει τίποτα μέσα.Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα 4 κουταλίες της σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε ώσπου να καραμελώσει.
Προσθέτουμε το μείγμα ζάχαρης-νισιστέ κ νερού στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά (να ξεκολλήσει η ζάχαρη από τον πάτο της κατσαρόλας).
Ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά. Όταν αρχίζει να πήζει ρίχνουμε και την άλλη κουταλιά λάδι (αμύγδαλα κ κανέλα αν θέλουμε) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 20 λεπτά περίπου.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί και πασπαλίζουμε με κανέλα και χοντροκομμένα αμύγδαλα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά είτε σε θερμοκρασία δωματίου είτε στο ψυγείο.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο!
Η ζάχαρη που θα ρίξουμε εξαρτάται από το πόσο γλυκός θέλουμε να είναι ο χαλβάς. 'Οπως και το χρώμα του χαλβά εξαρτάται από το πόσο ζάχαρη έχουμε ρίξει. Όσο πιο πολύ ζάχαρη τόσο πιο σκούρος είναι ο χαλβάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου