26 Φεβ 2015
25 Φεβ 2015
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΗΡΟΥ ΚΑΝΕΛΑΣ
Το μενού σήμερα περιλαμβάνει μπισκοτάκια βουτήρου.
Για πάμε λοιπόν.Θα χρειαστούμε :
-1/2 κούπα βούτηρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
-1 κούπα λευκή ζάχαρη
-2 αβγά
-2 βανίλιες (σκόνη)
-2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 κουταλιά της σούπας κανέλα
-1 πρέζα αλάτι
-3 κούπες αλέυρι (κοσκινισμένο) ή όσο πάρει το μείγμα
-Λίγη ζάχαρη (χοντρή λευκή ή καστανή) για πασπάλισμα
-Μερέντα για γέμιση (αν θέλουμε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτηρο με την ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη κ ασπρίσει το μείγμα μας.Θα χρειαστεί αρκετό χτύπημα αν δεν έχουμε μίξερ με κάδο.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα ασπράδια κ κατόπιν τους κρόκους των αβγών.
Προθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, την κανέλα κ το αλάτι κ συνεχίζουμε με το αλέυρι (όσο πάρει).
Έχουμε πλέον μια ζύμη που δεν κολλάει κ την βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγειο τυλιγμένη σε μεμβράνη.
Έπειτα την ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη κ χρησιμοποιώντας κουπάτ (ή ποτήρι) κόβουμε σε σχέδια της αρεσκείας μας.
Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί (πάνω σε λαδόκολλα) κ πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά.
Η ποσότητα που θα βγει εξαρτάται απο το πόσο χοντρή ή λεπτή ανοίξουμε την ζύμη μας.
EXTRA TIP: Χρησιμοποιούμε την μερέντα για να κάνουμε μπισκότα τύπου σάντουιτσ.
Πέρνουμε ενα μπισκότο, αλείφω με μερέντα κ σκεπάζω με ένα άλλο μπισκότο από πάνω.
Για πάμε λοιπόν.Θα χρειαστούμε :
-1/2 κούπα βούτηρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
![]() |
(φώτο αρχείου) |
-1 κούπα λευκή ζάχαρη
-2 αβγά
-2 βανίλιες (σκόνη)
-2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 κουταλιά της σούπας κανέλα
-1 πρέζα αλάτι
-3 κούπες αλέυρι (κοσκινισμένο) ή όσο πάρει το μείγμα
-Λίγη ζάχαρη (χοντρή λευκή ή καστανή) για πασπάλισμα
-Μερέντα για γέμιση (αν θέλουμε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτηρο με την ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη κ ασπρίσει το μείγμα μας.Θα χρειαστεί αρκετό χτύπημα αν δεν έχουμε μίξερ με κάδο.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα ασπράδια κ κατόπιν τους κρόκους των αβγών.
Προθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, την κανέλα κ το αλάτι κ συνεχίζουμε με το αλέυρι (όσο πάρει).
Έχουμε πλέον μια ζύμη που δεν κολλάει κ την βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγειο τυλιγμένη σε μεμβράνη.
Έπειτα την ανοίγουμε με την βοήθεια ενός πλάστη κ χρησιμοποιώντας κουπάτ (ή ποτήρι) κόβουμε σε σχέδια της αρεσκείας μας.
Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί (πάνω σε λαδόκολλα) κ πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά.
Η ποσότητα που θα βγει εξαρτάται απο το πόσο χοντρή ή λεπτή ανοίξουμε την ζύμη μας.
EXTRA TIP: Χρησιμοποιούμε την μερέντα για να κάνουμε μπισκότα τύπου σάντουιτσ.
Πέρνουμε ενα μπισκότο, αλείφω με μερέντα κ σκεπάζω με ένα άλλο μπισκότο από πάνω.
ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ
Πως κάνεις δίαιτα κ γυμναστική όταν απλά βαριέσαι την γυμναστική (πόσο μάλλον να πας στο γυμναστήριο,να κάνεις εγγραφή κ να πας μόνο μια φορά;).Πως να αρχίσεις δίαιτα όταν από την πρώτη κιόλας μέρα υποκύπτεις σε γλυκά, τηγανιτά κ άλλες ''απαγορευμένες'' τροφές, κ η σαλάτα να είναι άγνωστη λέξη;
Αυτός ακριβώς ο άνθρωπος είμαι εγώ...
Κ έτσι ένα απάγευμα πριν 3 χρόνια που δεν είχα τίποτα να κάνω, πήρα τα σκυλιά μου κ βγήκα βόλτα.Χαλαρό περπάτημα κ μουσική.Αυτό ήταν.Πέρασε 1 ώρα κ ούτε που το κατάλαβα.Κ αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα είτε με τα σκυλιά είτε με παρέα.Άν δεν μπορώ κάθε μέρα, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα θα βγω βόλτα με τα σκυλιά μου.Αυτήν είναι η μόνη γυμναστική που κάνω κ δεν βαριέμαι κ επιπλέον με χαλαρώνει απο το στρες.
Κάτι λοιπόν έπρεπε να κάνω κ με την διατροφή μου.Πως να στερηθώ γλυκά, πίτσες, πιτόγυρα κ άλλα συναφή; Ε, λοιπόν την βρήκα την λυση.
Ξεκινώ το πρωινό με ένα μπολ γάλα κ δημητριακά (τα απλά),ενδιάμεσα ίσως φάω ένα φρούτο ή πιώ κανένα χυμό.Το μεσημέρι τρώω μια κανονική μερίδα φαγητού (με μια φέτα ψωμί ή κ καθόλου).Το απόγευμα ένα γιαούρτι , φρούτο , χυμό ή τοστ.Το βράδυ (πριν τις 9) τρώω κατά βάση κάτι ελαφρύ.Ένα τοστ με ένα ποτήρι γάλα ή χυμο,2 αβγά βραστά,μια μικρή μερίδα πατάτες βραστές ή ότι άλλο θεωρείται ελαφρύ για το στομάχι.Κ πολύ νερό φυσικά μεσα στην ημέρα.
Αυτή σε γενικές γραμμές είναι η διατροφή μου.
Βέβαια δεν στερήθηκα κ τις ''απαγορευμένες'' τροφές, απλά τις περιόρισα σε λίγο μικρότερες μερίδες, σε λιγότερες ημέρες κ είπαμε πριν τις 9 το βράδυ.
Αυτό ήταν, έχασα τουλάχιστον 10 κιλά σε 1 χρόνο.Αργά κ σταθερα.Πέρασαν 3 χρόνια κ ακόμα διατηρούμαι στα ίδια κίλα.Λίγο πιο σωστή διατροφή, χωρίς στερήσεις κ περπατημα (από χαλαρό περπάτημα μέχρι τζοκινγκ) ο μεταβολισμός μου αλλάξε κ άρχισα να χάνω κιλά.Όλα τα παραπάνω έγιναν τρόπος ζωης πλέον.
Βέβαια ο κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ανάγκες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν κάνουμε υπερβολές, δεν στερούμαστε τροφές, δεν λιμοκτονούμε κ συμβουλευόμαστε κ έναν διατροφολόγο.
Αυτήν ήταν η δική μου εμπειρία μετά από πολλές προσπάθειες για δίαιτα κ χάσιμο βάρους.
Αυτός ακριβώς ο άνθρωπος είμαι εγώ...
Κ έτσι ένα απάγευμα πριν 3 χρόνια που δεν είχα τίποτα να κάνω, πήρα τα σκυλιά μου κ βγήκα βόλτα.Χαλαρό περπάτημα κ μουσική.Αυτό ήταν.Πέρασε 1 ώρα κ ούτε που το κατάλαβα.Κ αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα είτε με τα σκυλιά είτε με παρέα.Άν δεν μπορώ κάθε μέρα, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα θα βγω βόλτα με τα σκυλιά μου.Αυτήν είναι η μόνη γυμναστική που κάνω κ δεν βαριέμαι κ επιπλέον με χαλαρώνει απο το στρες.
Κάτι λοιπόν έπρεπε να κάνω κ με την διατροφή μου.Πως να στερηθώ γλυκά, πίτσες, πιτόγυρα κ άλλα συναφή; Ε, λοιπόν την βρήκα την λυση.
Ξεκινώ το πρωινό με ένα μπολ γάλα κ δημητριακά (τα απλά),ενδιάμεσα ίσως φάω ένα φρούτο ή πιώ κανένα χυμό.Το μεσημέρι τρώω μια κανονική μερίδα φαγητού (με μια φέτα ψωμί ή κ καθόλου).Το απόγευμα ένα γιαούρτι , φρούτο , χυμό ή τοστ.Το βράδυ (πριν τις 9) τρώω κατά βάση κάτι ελαφρύ.Ένα τοστ με ένα ποτήρι γάλα ή χυμο,2 αβγά βραστά,μια μικρή μερίδα πατάτες βραστές ή ότι άλλο θεωρείται ελαφρύ για το στομάχι.Κ πολύ νερό φυσικά μεσα στην ημέρα.
Αυτή σε γενικές γραμμές είναι η διατροφή μου.
Βέβαια δεν στερήθηκα κ τις ''απαγορευμένες'' τροφές, απλά τις περιόρισα σε λίγο μικρότερες μερίδες, σε λιγότερες ημέρες κ είπαμε πριν τις 9 το βράδυ.
Αυτό ήταν, έχασα τουλάχιστον 10 κιλά σε 1 χρόνο.Αργά κ σταθερα.Πέρασαν 3 χρόνια κ ακόμα διατηρούμαι στα ίδια κίλα.Λίγο πιο σωστή διατροφή, χωρίς στερήσεις κ περπατημα (από χαλαρό περπάτημα μέχρι τζοκινγκ) ο μεταβολισμός μου αλλάξε κ άρχισα να χάνω κιλά.Όλα τα παραπάνω έγιναν τρόπος ζωης πλέον.
Βέβαια ο κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ανάγκες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν κάνουμε υπερβολές, δεν στερούμαστε τροφές, δεν λιμοκτονούμε κ συμβουλευόμαστε κ έναν διατροφολόγο.
Αυτήν ήταν η δική μου εμπειρία μετά από πολλές προσπάθειες για δίαιτα κ χάσιμο βάρους.
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ / SONG OF THE DAY
Ακόμα κ αν όλα πάνε στραβά....χαμογέλασε στραβά!!!!
Still, if all goes wrong....smiled wrong!!!!
Still, if all goes wrong....smiled wrong!!!!
ΖΩΔΙΑ (ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ)
Για να μάθουμε κ τις σημερινές προβλέψεις by Λίτσα Πατέρα κ Αστρολογο.
http://www.astrologos.gr/provlepseis/imerisies-provlepseis
http://www.astrologos.gr/provlepseis/imerisies-provlepseis
ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ (ΕΥΚΟΛΟ ΚΟΛΙΕ)
ΕΥΚΟΛΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΟΛΙΕ.
Είναι εύκολα,απλά κ όμορφά.
Το μόνο που θα χρειαστείται είναι :
-Μισινέζα (ή απλώς πετονιά)
-Χάντρες (της επιλογής σας)
-Στοπάκια
-Κρικάκια
-Κούμπωμα
-Μενταγιόν (της επιλογής σας)
-Πενσάκι
Διαδικασία:
Επιλέγουμε σε ποιο ύψος θα βγει το κολίε κ κόβουμε στο ανάλογο μέγεθος.
Περνάμε το στοπάκι στην μισινέζα στο τελείωμά της διπλώνουμε την μισινέζα κ κλείνουμε με πενσάκι (να γίνει θηλιά).Στην θηλιά περνάμε το κρικάκι.
Τώρα αρχίζουμε να περνάμε τις χάντρες μέχρι την μέση, όπου εκεί θα βάλουμε το μενταγιόν.
Συνεχίζουμε κ περνάμε τις υπόλοιπες χάντρες, μέχρι να να φτασουμε στο τέλος.
Αφήνουμε λίγο μισινέζα να περισσέυει,διπλώνουμε την μισινέζα ,περνάμε το στοπάκι κ το κλείνουμε με το πενσάκι.Στην θηλιά περνάμε το κούμπωμα.
Το κολιέ μας είναι πλέον έτοιμο.
ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!
ΚΟΛΙΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ |
ΚΟΛΙΕ ΜΕ ΖΑΡΙ |
Είναι εύκολα,απλά κ όμορφά.
Το μόνο που θα χρειαστείται είναι :
-Μισινέζα (ή απλώς πετονιά)
-Χάντρες (της επιλογής σας)
-Στοπάκια
-Κρικάκια
-Κούμπωμα
-Μενταγιόν (της επιλογής σας)
-Πενσάκι
Διαδικασία:
Επιλέγουμε σε ποιο ύψος θα βγει το κολίε κ κόβουμε στο ανάλογο μέγεθος.
Περνάμε το στοπάκι στην μισινέζα στο τελείωμά της διπλώνουμε την μισινέζα κ κλείνουμε με πενσάκι (να γίνει θηλιά).Στην θηλιά περνάμε το κρικάκι.
Τώρα αρχίζουμε να περνάμε τις χάντρες μέχρι την μέση, όπου εκεί θα βάλουμε το μενταγιόν.
Συνεχίζουμε κ περνάμε τις υπόλοιπες χάντρες, μέχρι να να φτασουμε στο τέλος.
Αφήνουμε λίγο μισινέζα να περισσέυει,διπλώνουμε την μισινέζα ,περνάμε το στοπάκι κ το κλείνουμε με το πενσάκι.Στην θηλιά περνάμε το κούμπωμα.
Το κολιέ μας είναι πλέον έτοιμο.
![]() |
ΚΡΙΚΑΚΙΑ |
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)